Bengkung Slimming set by Bmama

What is BENGKUNG?

The Bengkung by Bmama can shape the sagging skin while keeping the uterus and intestines in place, adding abdominal support. It also helps to expel gas from our body, which will prevent sickness caused by improper care during postnatal confinement period.

Furthermore, using BENGKUNG by Bmama can reduce back ache and soreness.  

Why is it necessary during postnatal confinement?

It is believed that women can regain health if she is taken cared properly during postnatal confinement period.

The same goes for our body shape and belly, we can bring it back to its former beauty if it is binded properly during confinement period.

Therefore, it is recommended to wear BENGKUNG for as long as possible during confinement period best result!   

How to Choose your size?

Using a measurement tape, measure according to your desired size, starting from under the breasts until your waist or buttock. You may prefer to bind up to your waist or buttock, but it is important to bind the hip!

Bengkung 4 straps

Hello, to every Mommies! Today's I would like to introduce you the Bengkung Slimming Set SS04. It was very easy to wear.

FOR SS04 of this product is very suitable for the natural birth.😀
  
  SS04

- Comes with adjustable pelvic belt
- Recommended for Mothers who went through natural birth
- 4 sd straps for a more desirable contour fit
- Provides a firm yet comfortable compression of the Uterus
- Lifts & tightens internal organs, uterus & waistline effortlessly
- Encourages smoother lochia flow
- Prevents the storage of localized fats on the waist & belly
 
Don't miss out at Elebe Maternity Lifestyle and Bmama Maternity for others Cesarean Section Birth slimming set.🤗

Happy Confinement!

【Kepong HQ】
34G, Jln Medan Putra 4, Medan Putra Business Center, Bandar Manjalara 52200 Kuala Lumpur
Kepong.
Tel : 03-6261 2332

【Melawati Mall】
L2-35, Jalan Sabah, Taman Melawati, 53100 Ampang, Selangor.
Tel: 03-6261 2332



Comments

  1. Wah...senangnya nak pakai...
    No nid to ikat2 one...

    ReplyDelete
  2. Last time i wore bengkung after 1 week delivered my lovely Dania 13 years ago..until now never wear anymore..after read this entry suddenly i missed to wear bengkung again...will check it out..

    ReplyDelete
  3. boleh lah nisa suggets dekat rakan rakan yang mungkin tengah cari

    ReplyDelete
  4. Bengkung ni ada pelbagai faedah untuk kesihatan dalaman seorang wanita. Memakai bengkung bukan hanya untuk cantik! Tapi dapat kempiskan perut

    ReplyDelete
  5. Bagusnya bengkung tu banyak strap. Ada kalanya wanita yang gunakan bengkung perlu longgarkan di bahagian bawah seperti mereka yang bersalin c-sec. So takleh pakai ketat-ketat. Bagus betul!

    ReplyDelete
  6. nampak simple dan mudah nak pakai.. memang sesuai la utk mama yang tgh berpantang guna bengkung ni.. thanks for the sharing.. mesti lelemak kat tepi pinggang susah nak wujud..hehehe

    ReplyDelete
  7. Yass easy to wear! Pakai bengkung ni bgs perut boleh slim. Have to check this out.

    ReplyDelete
  8. Flexiblenya bengkung ni. Praktikal dan tak perlu masa yang lama utk pakai. Dalam masa yang sama boleh kempiskan perut dan kecutkan rahim dengan lebih cepat

    ReplyDelete
  9. Senangnya nak pakai bengkung ni. tak payah minta tolong orang pakaikan. mesti ibu2 lepas bersalin suka sangat.

    ReplyDelete
  10. Ohh bengkun ni sesuai untuk ibu baru lepas bersalin tak nanti kita leh rekmen kat kawan kita kerana isteri dia baru bersalin beberapa hari lepas dalam proses berpantang sekarang ni..

    ReplyDelete
  11. Macam senang je nak pakai bengkung ni. Boleh recommend dekat kawan-kawan yang lain.

    ReplyDelete
  12. nampak selesa untuk dipakai. Kawan pon tengah cari bengkung, boleh syorkan ni hehe

    ReplyDelete
  13. Berlipat tak bengkung ni kalau kita duduk?
    Annur memang tengah survey bengkung ekspress macam ni..nak standby untuk berpantang bulan 3 tahun depan.

    ReplyDelete
  14. Dah lama tak berbengkung. Best dapat bengkung yang mudah pakai dan mudah buka. Boleh suggest kat bakal-bakal ibu ni.

    ReplyDelete
  15. besnda wajib utk wanita ni..terutamanya saya ni ha. membuncit perutnya hehee

    ReplyDelete
  16. Bengkung sekarang dah tak macam bengkung zaman dulu yg kena ikat2. Zaman skrg hanya strap je, mudah utk pakai sendiri. Sis yg tak bersalin ni pun kenkdg pakai bengkung utk legakan sakit pinggang...heee

    ReplyDelete
  17. Wah banyak juga benefit kalau pakai bengkung nih. hehe. No Wonderlah sekarang ramai yang keluarkan produk macam nih untuk wanita.

    ReplyDelete
  18. Pemakaian korset memang elok untuk semua, especially perempuan kan. Tu sebab saya jadi Premium Beautiful Corset authorized expert. Hehe

    ReplyDelete
  19. woww lagi senang pakai.. tp kenapa sekarang i baru tai ni.. heheheh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts